Over van Wij Naar Jij

Van Wij naar Jij heeft een lange weg afgelegd. Het idee voor een platform voor ouders en kinderen ontstond al 10 jaar geleden. Mijn huwelijk strandde en ik zocht een manier om mijn kinderen van toen 5 en 7 uit te leggen dat hun vader en moeder uit elkaar gingen. Het was niet eenvoudig kinderen een ‘volwassen’ gevoel uit te leggen. Ik voelde me nog nooit zo machteloos en wilde Jones en Ika heel graag helpen dit nieuws te verwerken en vooral begrijpen.

Ik ging op zoek naar iets passends, maar er was niks passends. En dus maakte ik zelf iets, in eerste instantie een snelbind mapje met geprinte a4-tjes. Maar door de knutselwerkjes, foto’s en schrijfsels konden Jones en Ika hun gevoel letterlijk een plekje geven.

Jones (toen 7) stond er op het boekje mee naar school te nemen zodat ze haar klasgenootjes kon laten zien wat er thuis speelde. Eigenlijk realiseerde ik me toen hoe goed het haar had geholpen. Niet alleen kon Jones met het boek in haar hand goed over haar gevoelens vertellen maar ook andere klasgenootjes met gescheiden ouders vonden het fijn om erin te kijken. Eigenlijk is daar Van Wij Naar Jij geboren.

De A4-tjes werden in de loop van tijd opnieuw vormgegeven, het boek kwam uit en na 6 jaar was het tijd voor een nieuw jasje. Ergens onderweg kwam ik Manon tegen, zoiets wat je nog maar weinig meemaakt op onze leeftijd :-), een klik, een vriendschap en een nieuwe passie. Samen wilden we heel graag veel meer kinderen bereiken, en niet alleen kinderen, ook voor ouders is scheiding een erg ingrijpende gebeurtenis. We zijn opnieuw kritisch gaan kijken, naar het bedrijf, het boek en nieuwe producten. De gedachte dat jullie positief aan de slag gaan met onze producten, zorgt voor kippenvel, een lach op ons gezicht en soms een traantje.

Wij hopen dat jullie volhouden, doorzetten, vol positiviteit naar jullie nieuwe levens durven kijken, vallen en toch weer opstaan, want je bent het zo waard!

Liefs Tessa

 

Professionals

Ben jij scheidingsprofessional; mediator, coach, kindercoach, leerkracht of werk jij op een andere manier met ouders en kinderen in scheiding? Samen gaan we graag aan de slag om kinderen te helpen met het verwerken van een scheiding. Onze boeken bieden (creatieve)handvatten om het gesprek aan te gaan. En ook ouders kunnen we helpen om het gezamenlijk maar apart opvoeden iets eenvoudiger te maken. Dus kom maar op, laten we samen weer mooie dingen doen.

Ben je benieuwd naar onze fijne boeken en zou je ermee willen werken of mis je iets in ons aanbod? Stuur ons een berichtje en laat het ons vooral weten. Wij zijn heel benieuwd en hebben vooral heel veel zin om samen met jullie aan de slag te gaan! 

Stuur een mail info@vanwijnaarjij.nl