Been there done that

Anderhalf jaar geleden mocht ik een week bloggen op de site van vrouw.nl van de Telegraaf. En poehoe als ik dat nu terug lees denk ik wat heb ik veel geleerd, wat heb ik veel gedaan en ‘hm had sommige dingen wellicht anders aan kunnen pakken’. Ik heb op veel plekken gestaan, sta ik nog steeds, of ben ik gezet 🙂 Van (h)ex tot een van de allerleukste plekken, al zeg ik t zelf ‘bonusmama’ en er zit nog zoveel tussen.. Scheidingen verlopen nu eenmaal in fases net zoals levens eigenlijk en van elke fase probeer ik het beste te halen, het slimste te leren en het positiefste te onthouden. Want wow wat kan het leven ook mooi zijn en wat heb ik (en dat klinkt best raar) mooie dingen meegemaakt en mooie mensen ontmoet door mijn scheiding. En op momenten kan ik ook zekers wel denken, damn mooi allemaal positiviteit maar geef mij maar een bak Ben & Jerry’s :-). Grappig, nouja eigenlijk niet, dat ik alle kanten ken, de negatieve en de positieve.

Het is heeeeeel hard werken om samen er het beste van te maken, families, nieuwe families, exen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het zijn door één scheiding, in mijn geval 4 gezinnen aan elkaar geweven, inclusief alle belangrijke ‘bijzaken’ zoals opvoeding, wensen, verwachtingen, planningen en niet te vergeten de allerfijnste (not) financiën. En ook al werk je er hard aan, het lullige is, iedereen moet er hard aan werken anders werkt het niet en ja soms moet je dan jezelf aan de kant zetten. Het is schipperen tussen verwachtingen, wensen en ook best belangrijk je eigen grenzen. Oftwel een ingewikkelde aangelegenheid 🙂 Gelukkig zijn dan daar die mooie mensen, die je helpen op belangrijke momenten, je helpen te herinneren aan je grenzen, of ze juist weer een stukje laten verleggen en te inspireren er iets moois van te maken!

Want ja, mijn kinderen hebben gescheiden ouders, ouders die nu über gelukkig zijn met hun nieuwe partner. Ze hebben 6! bonus broertjes en zusjes, een lieve bonusmama, een lieve bonuspapa, heel veel bonushuisdieren, ze gaan vaak twee keer per jaar op vakantie en vieren minimaal twee keer Sinterklaas (ja sorry dat is toch echt een voordeel van gescheiden ouders hebben volgens kinderen). Genoeg om hard voor te werken dus! (en genoeg om over te bloggen).

Enne waar werk jij hard voor?