Hoe introduceer je…

De nieuwe liefde van je leven!

Wow, je hebt de liefde van je nieuwe leven gevonden! Gefeliciteerd, we hopen dat je super heppie bent. Heb je kinderen? Heeft hij of zij ook kinderen? Er komt dan een moment dat je ervoor kiest om diegene voor te stellen aan je kinderen. Het moment kies jezelf, je bent oud en wijs genoeg. Er staat geen tijd voor, het gevoel moet gewoon kloppen!

stiefmoeder

Tips

Natuurlijk voordat je elkaar gaat voorstellen is het wel van belang dat je enige zekerheid hebt of je je nieuwe partner wel de moeite waard vind om voor te stellen. Leer elkaar dus eerst goed kennen voordat je je kinderen gaat voorstellen. Daar staat geen tijd voor, dat voel jezelf wel aan, maar wees realistisch.

1. Vertel je kinderen op een rustig moment dat je iemand hebt ontmoet die je leuk vindt. Vraag hen of ze kennis willen maken!

2. Plan een afspraak, ga iets leuks, gemakkelijks doen, dring je niet op, geef de kinderen de ruimte.

3. Heb geduld, het kost soms tijd voordat iedereen zijn of haar nieuwe plekje in het gezin gevonden heeft. Stapje voor stapje vallen dingen vast op hun plek. Elk stapje is er een vooruit (dus blijf positief)

4. Ontdek je rol als stiefouder(s), kinderen hebben al ouders, zorg ervoor dat je als ‘bonus’ wordt gezien in het begin en bouw aan een vertrouwensband. Ga in het begin niet opvoeden maar ondersteun je nieuwe partner in het opvoeden. Opvoeden (stellen van regels en grenzen kan eventueel later)

5. Doe leuke dingen, maak nieuwe herinneringen, in samengestelde gezinnen ontbreekt het natuurlijk aan voorgeschiedenis, dus doe je best om mooie herinneringen te maken samen!

6. EN als allerbelangrijkste!!! : Er blijft maar één super mama of papa en dat is je nieuwe partner niet 🙂 Dus accepteer je Ex z’n onvolkomenheden en gooi ‘m niet van zijn of haar voetstuk hoe moeilijk dat misschien soms ook is.